22 Eylül 2010 Çarşamba

TARLA FARELERİ*

Yaşadığı toplumu küçümsemek,mükerrer kez eksiklerini dile getirmek,aşağılayıcı gözle bakmak,iflah olmaz görmek,başka toplumlarla kıyaslayarak hakir görmek.. Ben bu kişileri ruh hali bakımından sağlıklı bulmamakla birlikte yanlızlık,toplumdan dışlanmışlık yahut kendini toplumdan üstün hissetme ve buna benzer psikostatüde olduklarını zannediyorum...Ama yine de masumlar! Televizyonlara çıkıp insanların görüşlerine hakaret eden aydın(!)lardan,çobanla kendisinin müsavi olmadığını söyleyen entel(!)lerden, siyasi görüşlere göre toplumu ayıran sanatçı(!)lardan nem kapmışlar anlaşılan. İnsanı küçültmeden kendilerinin büyüyemeyeceğini zannediyorlar.Yaşannılası bulmuyorlar her gün çiğnedikleri toprakları.Acıdığım, ne yazık ki tiksinemediğim insancıklar bunlar... At gözlüklü entel sözlüklüler... Gidin öyleyse yaşanılacak yer nereyse oraya.Bir daha da gelmeyin çünkü o kadar saf ve temiz yürekli ki insanlarımız yine affediliverirsiniz...

Cemil Meriç'le koyalım noktayı...

Her dudakta aynı rezil şikayet: yaşanmaz bu memlekette! Neden? Efendilerimizi rahatsız eden bu toz bulutu, bu lağım kokusu, bu insan ve makine uğultusu mu? Hayır, onlar Türkiye’nin insanından şikayetçi. İnsanından, yani kendilerinden. Aynaya tahammülleri yok. Vatanlarını yaşanmaz bulanlar, vatanlarını yaşanmazlaştıranlardır.
Türk aydını, Kitab-ı Mukaddes’in Serseri Yahudisi*...Hangi Türk aydını? Kaçanlar ne Türk, ne aydın. Bu firar bir Kabil kompleksi*.

*Serseri Yahudi: Bir ayakkabı tamircisi (yahudi) sandaletlerini tamir ettirmek isteyen Hz. İsa’yı tanımaz ve kovar. (Rivayet bu)Tanrının gazabına uğrayarak kıyamete kadar dolaşmaya mahkum edilir. Bu garip Yahudi bir Felaket taşıyıcısıdır. Uğradığı her ülkede Veba çıkar. Fransız romancısı Eugene SUE “Serseri Yahudi” isimli romanında bu korkunç Yahudiyi sahneye çıkarmış, masalla gerçeği kaynaştırarak , hikayesinde daha esrarlı, daha cazip bir karakter kazanmıştır.
*Kabil kompleksi: İşlediği cinayeti unutmak için vaka mahalinden uzaklaşan, vicdanının sesini yadellerde unutmaya çalışan bir bedbahtın karanlık ve günahkar duyguları.
*Tarla fareleri: Tarla kuşları sabaha kadar öterse şayet bütün ihtiyatı elden bırakıp deliklerinden çıkan saf hayvanlar.



KuDReT

Hiç yorum yok: